Shopping tips

Få bæredygtighed og genbrug ind i din garderobe

I disse tider er klima og miljø efterhånden blevet hotte emner – også inden for mode. Det kan måske virke som uforlignelige koncepter, da mode traditionelt set er blevet forbundet med forbrug og salg.

Men sådan behøver det ikke at være, da du nemt kan tage initiativ til en mere miljørigtig garderobe. Læs med og find ud af hvordan.

Sælg ud af det, du ikke bruger

Et godt udgangspunkt for en mere bæredygtig garderobe starter med at kaste et kritisk blik på, hvad du ejer. Hvor meget af dit tøj har du (hånden på hjertet) brugt på det sidste? Og hvad med dine sko og accessories?

Gå gerne praktisk til værks. Læg det eksempelvis frem på sengen og dan dig et overblik.

Denne konfrontation med ens eget (over)forbrug kan være skræmmende at se i øjnene. Men det kan også vendes til noget godt, da du rent faktisk kan tjene penge på at sælge brugt tøj videre. Du kan nemlig finansiere nye køb og endda sende dit tøj videre til en ny ejer, som får mere glæde af dit tøj.

Overvej i denne forbindelse, om du vil have en vurdering af dine smykker, da der også her kan ligge en sand guldgrube og samle støv. I disse år er auktioner af tøj og smykker blevet in, og her er der derfor uden tvivl gode penge at hente.

Farvel til impuls-shopping

Og nu til det næste hårde budskab. De der køb, som du laver uden helt at have hovedet med – ja, dem skal du overveje at droppe.

Et vigtigt budskab er nemlig ikke, at du skal igangsætte et fuldstændigt købestop (selv om mange af os sagtens kunne have godt at dette), men at du skal tænke mere nøje over dine køb. Hvornår skal du eksempelvis have den flotte kjole på, som du netop købte? Og har du i øvrigt ikke allerede flere lignende derhjemme i skabet?

Jo, vi kender alle fælderne og fristelserne.

En god strategi til en mere miljøvenlig garderobe er derfor at planlægge og grundigt overveje dine køb, inden du træder ind i butikken. Hvilke basisting mangler du for eksempel i din garderobe lige nu? Dette burde være din førsteprioritet.

Køb herudover gerne kvalitetsprodukter. Lidt – men godt – er nemlig mere effektiv brug af klodens ressourcer. Og så bliver du med garanti gladere for kvalitetsprodukter end endnu en ikke-åndbar trøje fra H&M. Bare vent og se.