Stil guides

Trend rapport fra London modeuge

En højspændt og begivenhedsrig modeuge er veloverstået i London, og centrum dannes nu omkring Milano modeuge, der er i fuld gang.

Men lad os dvæle ved London modeuge lidt endnu og tage et kig på de seneste tendenser indenfor moden ifølge denne sæsons ytringer.

 

Modeugens indflydelse

Under modeuger vil der typisk danne sig nogle mønstre ud fra de forskellige designeres nyeste kollektioner – mønstre der er med til at sætte dagsordenen for den kommende sæson og tendersene indenfor moden. Derudover er street style moden også blevet en stadigt mere dokumenteret tendens, der i den grad også er med til at diktere moden.

Under London modeuge blev de mest ekstravagante og interessante deltagende hevet ind til siden, hvor op til flere såkaldte street style fotografer ville skyde en række billeder af dem – formentlig til deres modeblog.

 

Trends vi vil se mere til

Efter at have deltaget i Londons modeuge, kan jeg melde tilbage med nogle af de hyppigste tendenser indenfor moden i gadebilledet såvel som moden på catwalken, der flittigt bliver dokumenteret og blogget om i store dele af London.

  • Et fænomen der ses meget både på catwalken og mindst ligeså meget i gadebilledet er jakken over skuldrene, hvilket er en trend, der er utrolig nem at tage til sig, da man ikke nødvendigvis behøver at købe en helt ny jakke for at hoppe med på den.
  • En trend der ses meget i gadebilledet nu og som formentlig mere hører efterår og vinter end den kommende sæson til, er lange støvler – altså støvler der går helt op til lige over knæet.
  • Pasteller har været at finde hele dette år men vil formentlig stadig ses den kommende sæson at dømme ud fra London modeuge i hvert fald.
  • Et must-have i enhver sommergarderobe er skjortekjolen, hvilket modeugen også har været særligt præget af.
  • Ifølge Paul Smith og Antonio Berardi er bermuda shorts sommerens helt store hit. En buks, der gør lige over eller til knæet og dermed skaber et sofistikeret look.
  • Sneakers er allerede en udpræget trend, men efter også at have været en del af Burberry catwalken, vil disse formentlig ses i endnu flere udgaver den kommende sæson.
  • Læder er allerede et foretrukket materiale i modeverdenen, hvilket formentlig vil ses endnu mere og i endnu flere forskellige og kreative løsninger, efter at disse stjal showet hos J.W. Anderson og Mulberry.